Restabilirea/repunerea în drepturi

Cererea de restabilire/repunere în drepturi se depune pe un formular-tip, întocmit şi aprobat de AGEPI, de către solicitant, titular sau orice altă parte la o procedură în faţa AGEPI, care, în pofida luării tuturor măsurilor de bună-credinţă impuse de împrejurări, nu a reuşit să respecte un termen faţă de AGEPI, în cazul în care omiterea termenului are drept consecinţă pierderea unui drept sau a unui mijloc de recurs.

În cadrul acestui serviciu, după recepţionarea, verificarea corectitudinii materialelor prezentate şi înregistrarea cererii, dacă cererea depusă îndeplineşte cerinţele prevăzute, părţilor li se expediază o notificare privind acceptarea acesteia. Ulterior, secretarul Comisiei de contestaţii pregăteşte materialele pentru şedinţa Comisiei de Contestații, în cadrul căreia, cu citarea părților, se examinează cererea și se ascultă argumentele părților. 

Comisia de contestaţii emite hotărâri şi încheieri conform competenţei.

În urma examinării cererii şi materialelor anexate, Comisia de contestaţii adoptă încheierea privind repunerea/restabilirea în drepturi sau privind respingerea cererii de repunere/restabilire în drepturi.

Hotărârea/încheierea Comisiei de contestaţii poate fi atacată de către părţi în instanţele judecătoreşti în modul şi în termenele stabilite de actele legislative din domeniul proprietăţii intelectuale, precum şi de legislaţia de procedură civilă.

Din motive întemeiate, la cererea unei părţi sau din oficiu, şedinţa Comisiei de contestaţii poate fi amânată, iar Comisia de contestaţii emite încheierea respectivă.

Concluzia Comisiei de contestaţii privind admiterea sau respingerea contestaţiilor examinate se transmite spre publicare în BOPI precum şi pe pagina web a AGEPI.

 


publicService.steps.title

  • 1
    Documentele (actele) necesare:

    La cererea de restabilire/repunere în drepturi se anexează: a) motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea, inclusiv probele invocate în susţinerea cererii, revendicările cu referire la prevederile articolelor şi regulilor concrete din actele normative, semnătura, etc.

  • 2

    b) procura, în cazul în care cererea de examinare a contestaţiei se depune prin reprezentant, mandatar autorizat;

  • 3

    c) alte documente, după caz.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.