Autorizare sanitar-veterinară de funcţionare
Autorizația sanitar-veterinară de funcționare permite solicitantului să opereze exploataţiile de animale, fermele de carantină, cele cu animale de vînat, parcuri, rezervaţii naţionale şi grădini zoologice, păşuni şi tabere de vară, aglomerări temporare de animale, staţii de incubaţie a ouălor, precum şi unităţi care produc, depozitează, colectează, transportă, procesează, intermediază, pun pe piaţă, importă, exportă sau comercializează animale vii, material germinativ şi produse alimentare destinate consumului uman, produse medicinale de uz veterinar, deşeuri, produse de origine animală ce nu sînt destinate consumului uman sau agenţi patogeni de origine animală, produse şi materii prime utilizate în nutriţia animalelor ori alte materii şi produse ce pot influenţa starea de sănătate a animalelor
publicService.steps.title
- 1Pasul 1
Solicitantul (sau reprezentantul său legal) intră în sistem (Portalul electronic al serviciilor publice) personal sau cu ajutorul receptionarului de la ghiseu.
publicService.channels.2.title - 2Pasul 2
Solicitantul (sau reprezentantul său legal) achită taxa prin serviciul M-pay sau la bancă. În cazul când taxa se achită la banca, solicitantul prezintă dovada achitării recepționarului de la ghișeu pentru a fi încărcată în sistem, sau o încarcă în sistem personal.
- 3Pasul 3
Solicitantul (sau reprezentantul său legal) îndeplinește cererea și încarcă documentele necesare, personal sau cu ajutorul receptionarului de la ghiseu. În cazul când Solicitantul (sau reprezentantul său legal): a) depune cererea si documentele necesare cu ajutorul receptionarului de la ghiseu, recepționarul: va primi și va înregistra corespunzător cererea de solicitare a autorizației și va primi documentele prezentate de solicitant, si va elibera imediat şi necondiţionat solicitantului certificatul constatator conform modelului indicat în anexa nr. 3 la Legea 160 din 22.07.2011, si va expedia dosarul (copiile electronice ale cererii si a documentelor prezentate) autorității emitente pentru revizuire. Cererea poate fi returnată solicitantului doar în cazul cînd cererea nu conține informația necesară pentru identificarea solicitantului. b) depune cererea si incarca documentele personal direct in sistem, sistemul: va genera automat documentul în format electronic de confirmare a primirii cererii si documentelor ('certificatul constatator') si in mod automat va directiona cererea si setul de documente autorității emitente.
- 4Pasul 4
Autoritatea emitentă (specialistul) deschide cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, autoritatea emitentă (specialistul) va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.
- 5Pasul 5
Inspectorul examinează cazul și organizează efectuează inspecția la fața locului și în baza rezultatelor pregăteste Referatul tehnic.
- 6Pasul 6
În cazul constatării lipsei documentelor necesare prevăzute expres de legislație, iar în perioada suspendării documentele lipsă nu au fost prezentate, precum și în cazul în care referatul tehnic este negativ, se scrie o scrisoare de respingere, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, cu înștiințarea directă a solicitantului. Scrisoarea se va examina și semna de către șeful subdiviziunii teritoriale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.
- 7Pasul 7
În cazul când avizul din referatul tehnic este pozitiv, specialistul perfectează actul permisiv, care se va examina și semna de către șeful subdiviziunii teritoriale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.
- 8Pasul 8
Când actul permisiv (scrisoarea) este gata, solicitantul (reprezentantul legal) primește o notificare electronică, descarcă actul permisiv și confirmă recepționarea documentului.
- 9Pasul 9
În cazul când actul permisiv se eliberează pe hîrtie (la solicitare sau conform cerințelor instituției solicitante), recepționarul/specialistul tipărește actul permisiv, îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) și confirmă recepționarea